SKŁADNIKI:

1 świeży, jędrny brokuł
4 jajka
Duży ogórek wężowy
Pęczek szczypiorku (średniej wielkości)
1 opakowanie jogurtu naturalnego (15 dag)
2 łyżki majonezu
Sól
Pieprz czarny

Wykonanie:

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w grube plasterki. Brokuł podzielić na różyczki i pokroić na połówki. Ogórek obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w dużej salaterce. Szczypiorek umyć, odsączyć i pokroić drobniutko. Wymieszać jogurt z majonezem, dodać szczypiorek, sól, i świeżo zmielony czarny pieprz. Dodać sos do sałatki.
Przełożyć sałatkę do małych miseczek (jedna miseczka ?jedna porcja)
Podawać z pieczywem lub posypaną drobnymi grzankami czosnkowymi.