Składniki:

1. 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
2. 30 dag pieczarek
3. 1 jajko do posmarowania pasztecików
4. 2 małe cebule
5. 2 łyżki masła
6. 1 szklanka śmietany kremówki
7. 10 dag pleśniowego sera na przykład gorgonzoli
8. Zielona pietruszka do dekoracji
9. Suszony tymianek
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozwinąć i pozostawić w pokojowej temperaturze, aby się odmroziło, a następnie wykroić z niego 24 kółeczka o średnicy mniej więcej 7 centymetrów. 8 Kółek pozostawić a w reszcie wyciąć otwory o średnicy 3,5 centymetra.
Na blaszce wyłożonej pergaminem ułożyć całe kółka a na nich ułożyć po dwa kółka z otworami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza i wstawić blaszkę na 20 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Cebule obrać i posiekać; na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę, dodać pokrojone grzyby i smażyć w dalszym ciągu od czasu do czasu mieszając. Po kilku minutach dodać śmietanę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować aż zacznie gęstnieć; dodać ser pleśniowy i mieszać aż ser się rozpuści. Przyprawić do smaku i nałożyć do zimnych pasztecików. Udekorować natką.