Kuskus z kurczakiem i warzywami
Wymysliłam ten przepis z całkiem dobrym skutkiem, gdyż danie smakowało wszystkim domownikom .Oczywisci każdy może dodać do niego swoje ulubione przyprawy czy warzywa.
Polecam:)
Składniki:
– 1 i 0,5 szkl. kaszy kuskus
– 1 podwójna pierś kurczaka
– 2 średnie papryki ( czerwona i żółta)
– 1 por
– 3 łyżki kukurydzy konserwowej
– kilkanaście pieczarek
– 1 łyżka masła
– olej do smażenia
– sól, pieprz, wegeta
Wykonanie:
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcjach wskazanych na opakowaniu. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z pokrojonym porem ,następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę, chwilkę smażyć a póżniej przykryć pokrywą i dusić .Osobno podsmażyć pieczarki pokrojone w kostkę i dodać je do uduszonego mięska z papryką. Wszystko razem wymieszać dodając kukurydzę , masło i kuskus i przyprawy. Podawać gorące.
Smacznego!