Kuskus z kurczakiem i warzywami

Wymysliłam ten przepis z całkiem dobrym skutkiem, gdyż danie smakowało wszystkim domownikom .Oczywisci każdy może dodać do niego swoje ulubione przyprawy czy warzywa.
Polecam:)

Składniki:

– 1 i 0,5 szkl. kaszy kuskus

– 1 podwójna pierś kurczaka

– 2 średnie papryki ( czerwona i żółta)

– 1 por

– 3 łyżki kukurydzy konserwowej

– kilkanaście pieczarek

– 1 łyżka masła

– olej do smażenia

– sól, pieprz, wegeta

Wykonanie:

Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcjach wskazanych na opakowaniu. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z pokrojonym porem ,następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę, chwilkę smażyć a póżniej przykryć pokrywą i dusić .Osobno podsmażyć pieczarki pokrojone w kostkę i dodać je do uduszonego mięska z papryką. Wszystko razem wymieszać dodając kukurydzę , masło i kuskus i przyprawy. Podawać gorące.

Smacznego!