Składniki:

? świeżego, jędrnego arbuza
20 dag sera feta
Świeża mięta (2 łyżki posiekanej)
4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2 łyżki miodu (płynnego)

Wykonanie:

Arbuza dobrze schłodzić i usunąć pestki. Wykroić miąższ i pokroić w niedużą kostkę.
Fetę pokroić w kostkę i wymieszać delikatnie z pokrojonym arbuzem.
Wycisnąć sok z wyszorowanej i wysuszonej cytryny i wymieszać dokładnie.
Listki mięty drobno posiekać i posypać sałatkę, a następnie polać sałatkę sosem z miodu i soku cytrynowego. Udekorować całymi listkami mięty.
Sałatkę z arbuza i fety, (jeśli ktoś woli na ostro) można oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dodać do niej czarne oliwki (bez pestek) pokrojone według uznania.
Przed podaniem schłodzić.