Sk艂adniki:

1. 10 dag m膮ki pszennej
2. 15 dag cukru
3. 1 opakowanie cukru waniliowego
4. 1 kisiel pomara艅czowy bez cukru
5. 6 艂y偶ek soku z pomara艅czy
6. 1 艂y偶eczka sk贸rki otartej z pomara艅czy

Na krem:

1. Nieca艂e p贸艂 litra mleka
2. 1 opakowanie budyniu waniliowego
3. 10 dag mas艂a
4. 10 dag cukru pudru
5. Poncz: 1/3 szklanki soku pomara艅czowego, 4 艂y偶ki likieru pomara艅czowego
6. Oraz: 40 dag owoc贸w jagodowych (艣wie偶e lub mro偶one), 1 galaretka pomara艅czowa

Wykonanie:

Rozbi膰 jajka i oddzieli膰 bia艂ka od 偶贸艂tek. 呕贸艂tka utrze膰 z cukrem, cukrem waniliowym sokiem i sk贸rk膮 pomara艅czow膮. Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋 i doda膰 do masy 偶贸艂tkowej, bezpo艣rednio na mas臋 jajeczn膮 przesia膰 m膮k臋 zmieszan膮 z proszkiem ki艣lowym, wymiesza膰.
Tortownic臋 wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia, prze艂o偶y膰 do niej gotowe ciasto i wstawi膰 do piekarniana 35 minut (180 stopni Celsjusza).
Ciasto po ostudzeniu i wyj臋ciu z formy skropi膰 sokiem wymieszanym z likierem pomara艅czowym.
Ugotowa膰 budy艅 i przestudzi膰. Mas艂o utrze膰 z cukrem i dodawa膰 ostudzony budy艅 ucieraj膮c na g艂adk膮 mas臋. Wierzch ciasta posmarowa膰 kremem, na nim u艂o偶y膰 warstw臋 owoc贸w i zala膰 galaretk膮, przyrz膮dzon膮 wed艂ug przepisu na opakowaniu i lekko ju偶 t臋偶ej膮c膮. Sch艂odzi膰.