Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska

Kuchnia australijska

Otwieramy nasze kubki smakowe na nowe doznania. Chętniej korzystamy z oferty lokali gastronomicznych, które oferują nam podróż w nieznane regiony. Renesans przeżywają dania żydowskie i rosyjskie. Jednak to kuchnia australijska brzmi egzotycznie.
Opiera się ona na tradycyjnych smakach angielskich z wpływami azjatyckimi. Kuchnia australijska ma w swojej ofercie różnorodne dania, z których najpopularniejszym jest stek z kangura. Larwy, struś, kalmary to w skrócie kuchnia australijska. Chętnie spożywany jest biszkopt i damper, czyli lokalny chlebek. Kuchnia australijska do przygotowywania potraw na większą skalę wymaga użycia kuchni gastronomicznej. Ta kuchnia to większa siostra kuchenki gazowej. Posiada nawet 6 palników i dwa piekarniki. Prowadzenie chociaż niewielkiej restauracji, w której nie stoi kuchnia gastronomiczna wydaje się praktycznie niemożliwe. Jej zastosowanie i użytkowanie pozwala tworzyć nawet wymyślne dania. Dlatego w restauracji, w której menu króluje kuchnia australijska, w kuchni musi królować kuchnia gastronomiczna.