Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Rolmops

Zrolowane śledzie jada się dziś nie tylko w Polsce, ale warto je przyrządzić samodzielnie.

Wyfiletowanego śledzia przesmarować musztardą, ułożyć na środku kawałek kiszonego ogórka i sporo cebuli, przyprawić pieprzem. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Rolmopsy ułożyć w słoju i zalać zalewą z 2 części wody i 1 części octu z dodatkiem gorczycy, cukru i soli.

Inne przepisy w kategorii:

  • Rolmops
  • Śledź po kaszubsku
  • Zylc ze śledzia
  • Klopsiki rybne
  • Szmurowany pomuchel
  • Sandacz po kaszubsku
  • Zylc wieprzowa galareta
  • Szmurowana gęś
  • Szmurowana kaczka
  • Ferkase
  • Plince
  • Golce
  • Gęś z Bulaja

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016