Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Kluseczki dyniowe

Smaczny dodatek z dyni

Ugotować jedną część dyni i trzy części ziemniaków. Całość zmielić lub rozdrobnić widelcem. Dodać jajo, sól i tyle mąki, żeby otrzymać zwarte ciasto. Z ciasta formować wałeczki, kroić je jak kopytka i ugotować we wrzątku kilka minut od wypłynięcia. Kluseczki podawać ze skwarkami, przesmażoną cebulą albo jako dodatek do pieczeni z sosem.

Inne przepisy w kategorii:

  • Plince
  • Golce
  • Kluseczki dyniowe
  • Duszonka z grzybów i śliwek
  • Obona gęsia okrasa

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016