Poszukiwacze Smaku
  • strona główna
  • kuchnia regionalna
  • na szlaku
  • blog Krytyka Kulinarnego

Świat bez życia jest niczym, a odżywia się wszystko, co żyje

Anthelme Brillat-Savarin
Zdjęcia z wypraw Poszukiwaczy Smaku

Kapusta z grochem

Kiszona kapusta i groch, dwa swojskie składniki tworzą doskonałą propozycję na wigilijny stół.

Na dwie części kapusty kiszonej należy wziąć jedną część grochu. Groch ugotować, osolić, dodać pieprzu. Osobno ugotować kapustę kiszoną z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i przesmażonej na maśle cebuli. Wymieszać oba składniki, doprawić do smaku i krótko poddusić.

Inne przepisy w kategorii:

  • Szablok z zacierkami
  • Kapusta z grochem

Smaki regionów

  • archiwum wydarzeń
  • przysmaki
  • o nas
  • regulamin
  • cookies

Strona używa plików cookies. Copyright (c) Poszukiwacze Smaku 2006-2016